Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade: Schildersziekte of OPS

Schildersziekte of OPS is een ziekte die ontstaat door het inademen van agressieve oplosmiddelen. De klachten zijn vaak ‘algemeen’ waardoor het pas in een later stadium wordt opgemerkt. Wanneer schildersziekte in een werkomgeving ontstaat kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden. Of een aansprakelijkstelling succes heeft, is Dit uiteraard afhankelijk van een aantal factoren.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Schildersziekte symptomen

Symptomen op korte termijn zijn: misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, hartkloppingen, overgeven. Op langere termijn kan dit verergeren. Dan praten we over symptomen als prikkelbaarheid, verwardheid, concentratieproblemen, kortademigheid, gebrek aan eetlust en depressies.

Oorzaak

Agressieve oplosmiddelen kunnen een schadelijke uitwerking hebben op het centrale zenuwstelsel. In medische termen spreken we over het organo psycho syndroom (OPS).

Wie hebben er mee te maken

Schilders, tapijtleggers, autospuiters, laboranten, schoonmakers en productiemedewerkers zijn voorbeelden van functies waarin men werkt met ‘agressieve’ middelen. (Lijm, terpentine, ammoniak, wasbenzine etc.)

Zorgplicht werkgever

Een werkgever is verplicht ten opzichte van zijn medewerkers een werkplek te creëren die als veilig betiteld kan worden. Wanneer een werknemer te maken krijgt met de schildersziekte dan loont het de moeite om te laten onderzoeken of de werkgever voldoende beschermende maatregelen heeft getroffen om deze ziekte te voorkomen. Wanneer dat niet het geval blijkt, dan kan de werkgever aansprakelijk gesteld worden voor de schade.

Hulp vragen

Wanneer u te maken hebt met schildersziekte of het organo psycho syndroom en dit is ontstaan tijdens werkzaamheden dan is het belangrijk dat u zo spoedig mogelijk een letselschade advocaat raadpleegt die samen met u een dossier kan opbouwen ter beoordeling van de aansprakelijkheid van de werkgever.

Vrijblijvend advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

contact opnemen

Verwante informatie

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba