Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Een deelgeschil, wat moet je ermee!


De meeste letselschadezaken worden besproken en geregeld aan de keuken- of onderhandelingstafel. Vaak zijn alle partijen van goede wil om te komen tot een redelijke schadevergoeding voor het slachtoffer. Hier komt geen rechter of rechtszaak aan te pas.

Deelgeschilprocedure

deelgeschillenboekjeMaar soms bestaat er verschil van inzicht tussen partijen op een onderdeel van het dossier, waardoor een patstelling ontstaat. Om die patstelling te doorbreken, kan een deelgeschilprocedure worden gestart. Hierbij wordt de rechter gevraagd om een uitspraak te doen over dat ene specifieke geschilpunt, waarop het dossier blijft hangen. Vervolgens wordt, na het oordeel van de rechter, het gesprek weer voortgezet aan de spreekwoordelijke keukentafel. De Wet Deelgeschilprocedure heeft inmiddels zijn nut bewezen. Toch blijkt er in de praktijk veel onduidelijkheid te  bestaan over wanneer iets een deelgeschil is en er dus een beroep kan worden gedaan op deze wet. 

Boek: 'Deelgeschillen, naslagwerk voor belangenbehartigers'

Wolthers Jagersma heeft in het voorjaar van 2016 het initiatief genomen om de jurisprudentie die inmiddels is verschenen rond de deelgeschilprocedure in kaart te brengen en te rubriceren. Dit heeft geresulteerd in naslagwerk over verschillende onderwerpen die komen kijken bij een deelgeschil, zoals de reikwijdte van de procedure, het ‘wie-moet-dat-betalen’-gedeelte en de mogelijkheden tot hoger beroep. Bij elk onderwerp worden ‘tips en conclusies’ vermeld over wat je wel of juist niet moet doen. Wanneer u belangstelling heeft voor een exemplaar van het boek ‘Deelgeschillen, naslagwerk voor belangenbehartigers’  kunt u dat kenbaar maken bij ons.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | zoekmachine marketing dotsolutions