Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Schadevergoeding bij gehoorschade na ongeluk of ongeval?

Oranje. Nederland is ten tijde van van het Europees Kampioenschap van kleur verschoten. Oranje voerde de boventoon op straat, in winkels en in café’s. Ook bij ons had de oranjekoorts toegeslagen. Daarom hebben we voor de gelegenheid een zaak opgediept, die speelde rond het EK Voetbal in 2000. Oranjekoorts leidde daar tot blijvend letsel.

Blijvende gehoorschade

Op 25 juni 2000 werd de wedstrijd Nederland-Joegoslavië gespeeld (uitslag 6-1, dat waren nog eens tijden…). Op een camping bekeken verschillende campinggasten gezamenlijk de wedstrijd op een groot scherm. De stemming zat er goed in, het bier vloeide rijkelijk. Aan een tafel waren toeschouwers ter verhoging van de feestvreugde elkaars haar oranje aan het verven. Ze gebruikten hiervoor haar-mascararollers, waaraan een scherpe punt zat. Een van deze toeschouwers liep naar een andere tafel en zei: “Zal ik jouw haar ook eens verven?”, terwijl hij de mascararoller vlak bij het hoofd hield van een andere campinggast. De aangesprokene draaide zijn hoofd naar hem om. Op dat moment kwam de mascararoller in het oor van de man en doorboorde zijn trommelvlies. Hierdoor liep hij blijvende gehoorschade op.

Veroorzaker aansprakelijk

Is er nu sprake van een ongelukkige samenloop van omstandigheden of is de veroorzaker aansprakelijk voor de gevolgen van zijn daad? Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch oordeelde dat de veroorzaker er op bedacht had moeten zijn dat iemand die wordt aangesproken, zijn hoofd naar de spreker zal omdraaien. Doordat de veroorzaker de roller te dicht bij het hoofd van het slachtoffer hield, kon het letsel ontstaan. De veroorzaker was dus aansprakelijk en moest de schade vergoeden.

De tussenkomst van een letselschadeadvocaat

De meeste letselschadezaken worden zonder tussenkomst van de rechter opgelost. Soms is het echter nodig dat de rechter een uitspraak doet over aansprakelijkheid, zoals in deze zaak. Een advocaat kan u advies geven en een zaak indien nodig snel voor de rechter brengen. Een letselschadebureau zal een dossier moeten overdragen aan een advocaat, wat onnodige en ongewenste vertraging met zich mee brengt.

Het Nederlands elftal is voor dit EK uitgeschakeld. Afgelopen zondag hebben de vedettes de hooggespannen verwachtingen niet waar kunnen maken. Helaas is er niemand aansprakelijk te stellen voor de emotionele schade die velen daarbij hebben opgelopen.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | ontwerp dotsolutions