Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Een goede letselschade advocaat vinden?

Een ongeval overkomt je altijd onverwacht. Wanneer je daarbij letsel hebt opgelopen, ben je in eerste instantie alleen bezig met je gezondheid. Het regelen van de schade wordt in een later stadium belangrijk. Toch zoekt in die eerste periode de verzekeraar van de veroorzaker van het ongeval vaak al contact met het slachtoffer. Het is dan verstandig een letselschadespecialist in de arm te nemen. Maar hoe vind je een deskundige advocaat?

Letselschadeclaim uitbesteden

Zelf een letselschadeclaim indienen en afhandelen is meestal onverstandig. Los van de specialistische juridische kennis die nodig is om een passende vergoeding te krijgen, is een slachtoffer ook vaak te emotioneel betrokken. Diverse partijen kunn en daar op slinkse wijze gebruik van maken, door te snel een te laag aanbod voor schadevergoeding te doen. Snel de schade vergoed krijgen lijkt mooi, maar is niet altijd verstandig. Zeker wanneer nog niet duidelijk is welke beperkingen uiteindelijk blijvend zullen zijn, is het definitief regelen van de schade onverstandig.

Deskundig advies van de letselschadeadvocaat

Een deskundige letselschadeadvocaat vinden is voor een slachtoffer lastig. Regelmatig krijgen wij het verzoek een second opinion te geven in een schadezaak. Vaak zijn de zaken netjes geregeld, maar soms schrik je van de steken die andere belangenbehartigers laten vallen. Ook worden er nog vaak zaken op No Cure No Pay-basis aangenomen, waarbij een percentage van de uiteindelijke schadevergoeding voor de belangenbehartiger is. Meestal is dit absoluut niet nodig, omdat de letselschadespecialist zijn kosten betaald krijgt door de verzekeraar. En in een No Cure No Pay-zaak zal het slachtoffer altijd met een tekort aan schadevergoeding zitten. Immers, de schade is een optelsom van reeds gemaakte en te verwachten kosten en misgelopen inkomsten in de toekomst. Wanneer een deel van dit bedrag naar de belangenbehartiger gaat, resteert er een financieel gat, wat in de toekomst problemen kan gaan geven.

Stichting keurmerk letselschade

Om de zoektocht naar een goede letselschadespecialist te vereenvoudigen, zijn er verschillende initiatieven opgezet. De Stichting Keurmerk Letselschade heeft in samenwerking met Slachtofferhulp Nederland een gedragscode opgesteld en hoge opleidingseisen vastgesteld waaraan de leden moeten voldoen. Daarnaast moet een keurmerkkantoor ruime ervaring hebben in het behandelen van letselschadezaken. Regelmatig wordt er getoetst of een kantoor nog steeds aan de eisen voldoet.

Dichtstbijzijnde letselschadespecialist

Daarnaast is het telefoonnummer 0800-ongeval (0800-6643825) in het leven geroepen. Door dit gratis telefoonnummer te bellen, wordt het slachtoffer automatisch doorverbonden met de dichtstbijzijnde letselschadespecialist. Om in het bestand van 0800-ongeval te worden opgenomen, moet je voldoen aan de strenge eisen van het Keurmerk Letselschade. Slachtoffers van een ongeval hebben het vaak al moeilijk genoeg met het accepteren van wat hen overkomen is. Zij hebben recht op de beste juridische bijstand die denkbaar is.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact met Wolthers Jagersma

Wolthers Jagersma beschikt over het Keurmerk Letselschade. Bovendien hebben zij zich aangesloten bij de specialisten van 0800-ongeval. Wolthers Jagersma heeft vestigingen in Friesland en Drenthe. Neem nu contact op.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba