Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Laat u deskundig adviseren door een letselschadeadvocaat

Een ongeval kan veel schade veroorzaken, zowel lichamelijk als psychisch. Denk aan verkeersongevallen of ongelukken tijdens het werk. Het kan zomaar gebeuren. Iemand raakt gewond en plotseling staat zijn leven in het teken van afhankelijkheid. Hij kan zijn werk niet meer doen en raakt thuis aangewezen op hulp. Financiële zorgen kunnen dan snel ontstaan. De veroorzaker heeft zijn excuses aangeboden, maar wie vergoedt de schade als sorry niet genoeg is?

Ongelijke strijd

Meestal is de veroorzaker van het ongeval verzekerd en zal met diens verzekeringsmaatschappij onderhandeld worden over de hoogte van de schadevergoeding. Daar begint een ongelijke strijd.

Verzekeraars zijn deskundig en hebben goed opgeleide juristen in dienst. Voor veel slachtoffers is het de eerste keer dat ze met letselschade te maken krijgen. Zij weten meestal niet waar ze recht op hebben en welke schade vergoed behoort te worden. Zelf uw letselschadeclaim indienen en afwikkelen, is daarom onverstandig. Wanneer slachtoffers zich tijdig, het liefst al meteen na het ongeval, laten adviseren door een letselschadeadvocaat, kunnen financiële zorgen voorkomen worden. Hulp bij letselschade kan meestal gratis worden aangeboden, omdat de aansprakelijke partij niet alleen de letselschadevergoeding moet betalen, maar ook de kosten van juridische ondersteuning.

Arbeidsongeschiktheid

Vrijwel alle schade die door een ongeval ontstaat, dient vergoed te worden. Het kan gaan om eenvoudige schadeposten zoals kledingschade, medische behandelkosten of reiskosten. De grootste schadepost ontstaat vaak wanneer het letsel tot arbeidsongeschiktheid leidt. Of wanneer hulp noodzakelijk is bij de huishouding. Ook die kosten komen voor vergoeding in aanmerking, zelfs wanneer familie of vrienden deze taken overnemen.

Aanspraak op smartengeld

Naast vergoeding van deze materiële schadeposten, kan ook aanspraak worden gemaakt op smartengeld. De hoogte daarvan is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de ernst van het letsel en persoonlijke omstandigheden van het slachtoffer. Een letselschadeadvocaat realiseert volledige schadevergoeding en biedt daarmee nieuw perspectief in een vaak blijvend veranderde situatie.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | zoekmachine optimalisatie dotsolutions