Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Breng de risico's van het contract in kaart

Ieder jaar wordt door de Wereldbank het rapport 'Doing Business' gepubliceerd, waarin gekeken wordt naar het ondernemersklimaat in de wereld. Nederland staat op die lijst 25ste; we hebben dus nog altijd een behoorlijk florerend ondernemersklimaat. Ten opzichte van 2008 zijn we zelfs 2 plaatsen gestegen.

Impact kredietcrisis in Hoogeveen voelbaar

Ook in Hoogeveen wordt druk aan de weg getimmerd door de plaatselijke ondernemers. Samen met de gemeente wordt geprobeerd een zo goed mogelijk ondernemersklimaat te creëren. Hoogeveen ligt topografisch gezien gunstig en kent goed bereikbare bedrijventerreinen met allerhande industrie en zakelijke dienstverlening. De impact van de kredietcrisis is echter voelbaar. Ook in Hoogeveen vallen er ontslagen, wordt deeltijd WW-aangevraagd en worden arbeidscontracten niet verlengd. Winkelsluitingen, faillissementen en een ingezakte woning- en bedrijfsruimtemarkt zijn aan de orde van de dag. Langzamerhand merken we er vrijwel allemaal iets van. Is het niet direct dan wel indirect.

Bij problemen worden kleine lettertjes belangrijk

In deze turbulente tijden worden overeenkomsten en contracten steeds belangrijker. Wanneer het ons allen voor de wind gaat, worden geschillen vaak in overleg met elkaar opgelost. Samen weten de partijen er wel een mouw aan te passen. In tijden van crisis wordt echter vaker over elk detail van een overeenkomst gesteggeld. De kleine lettertjes worden dan opeens belangrijk. Of het nu gaat om een arbeidsovereenkomst, een koop-verkoopcontract, een huur- of een financieringsovereenkomst: bij problemen wordt er nauwkeurig naar de tekst gekeken.

Contract vooraf inventariseren

Wanneer er pas serieus naar een contract gekeken wordt, op het moment dat er problemen zijn, is het meestal te laat. Verstandiger is het om voor het zetten van een handtekening de risico’s van de overeenkomst te inventariseren. Dit zogenaamde risicomanagement is een trendy begrip en in de Randstedelijke advocatuur gemeengoed. Pro-actief acteren door ondernemers bij het aangaan van overeenkomsten, voorkomt ergernis en kostbare procedures in de toekomst.

Laat uw contract controleren

Maar wat houdt risicomanagement ten aanzien van het aangaan van overeenkomsten nu in? Voorafgaand aan de ondertekening van een overeenkomst worden door een gespecialiseerde advocaat de risico’s in een contract geïnventariseerd, geanalyseerd en beoordeeld. Met de ondernemer wordt in kaart gebracht welke risico’s moeten worden vermeden of beperkt en welke risico’s acceptabel zijn. Zo kent de ondernemer altijd voorafgaand aan het zetten van de handtekening zijn of haar rechtspositie bij mogelijke geschillen.

Letselschade advocaat Wolthers Jagersma ondersteunt

Het is dus verstandig bij het opstellen of het aangaan van een overeenkomst een kundig advocaat in te schakelen. Wolthers Jagersma Advocaten heeft hiervoor de vereiste kennis en ervaring in huis. Zeker zaken doen; een investering in de toekomst.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Hebt u vragen? Neem contact op met de letselschade advocaten van Wolthers Jagersma


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | web applicaties dotsolutions