Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Wat als een letselschadezaak lang duurt?

Waarom duurt de behandeling van letselschadezaken vaak zolang? Deze vraag wordt regelmatig gesteld. Bij veel zaken wordt na verloop van tijd pas duidelijk wat de consequenties van het ongeval zijn. Soms neemt de looptijd van het dossier toe omdat er verschil van mening bestaat tussen de aansprakelijke verzekeraar en het slachtoffer over een specifiek onderdeel van de zaak. Om dit soort knelpunten snel op te lossen is de Wet Deelgeschillen ontworpen.

Verleden kostte rechtszaak veel geld

In het verleden kon een letselschadezaak alleen via de gewone rechtsgang worden voorgelegd aan de rechter. Een kostbare en tijdrovende aangelegenheid met geen enkele garantie op succes. Het slachtoffer maakte hierbij veel kosten zonder te weten of hij daarvoor werd gecompenseerd. Verzekeraars maakten hier soms misbruik van, in de hoop dat het slachtoffer af zag van een rechtszaak met bijbehorende risico’s en dus met minder schadevergoeding genoegen zou nemen.

Deelgeschilprocedure

Op 1 juli 2010 is de Wet Deelgeschilprocedure voor letsel- en overlijdensschade in werking getreden. Door deze wet is het nu mogelijk om specifieke geschilpunt - waardoor de onderhandelingen is vast gelopen – meteen voor te leggen aan de rechter. De rechtbank neemt een beslissing over dit ene aspect uit de zaak, waarna de onderhandelingen zonder verdere tussenkomst van de rechter weer voortgezet kunnen worden. Een Deelgeschilprocedure wordt gekenmerkt door snelheid en eenvoud. De procedure is voor het slachtoffer aantrekkelijk omdat de kosten volledig voor rekening komen van de aansprakelijke verzekeraar.

Letselschadeadvocaat inschakelen

Sommige slachtoffers kiezen er voor hun belangen te laten behartigen door een letselbureau of rechtsbijstandverzekeraar. Wat zij zich niet realiseren is dat deze belangenbehartigers niet in staat zijn zelf te procederen en een deelgeschil voor de rechter te brengen. Zij zullen daarvoor alsnog een advocaat moeten inschakelen. Het uitbesteden van een dossier veroorzaakt altijd vertraging. Wilt u slagvaardig de onderhandelingen in? Laat u van meet af aan terzijde staan door een letselschade-advocaat met het Keurmerk Letselschade. Dan bent u verzekerd van kwaliteit.

Verwante informatie

Verwante diensten

Advies

De advocaten van Wolthers Jagersma Advocaten zijn u van dienst met deskundig advies.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | website beheer dotsolutions