Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Wie is aansprakelijk bij ongeval tijdens watersport

In de zomer, wanneer de temperaturen stijgen neemt de behoefte aan verkoeling op het water toe. Hierdoor wordt het in de zomermaanden aanzienlijk drukker op de Nederlandse wateren. Het is dan ook voorstelbaar dat door de toegenomen drukte er meer kans ontstaat op ongevallen.

Overvaren door een jetski

De volgende situatie is niet ondenkbaar. Een man in de kracht van zijn leven is aan het surfen en wordt door een windvlaag van zijn plank geworpen. Rustig zwemt hij terug naar zijn surfplank, maar wordt dan plotsklaps overvaren door een jetski. Vanwege de harde wind en het onrustige water had hij dit snelle vaartuig niet zien aankomen. Had hij hem wel gezien, dan was er onvoldoende tijd geweest om weg te zwemmen. De jonge bestuurder op de jetski had slechts de intentie om de surfer te laten schrikken, maar bleek in al zijn onervarenheid de machine niet onder controle te hebben. De surfer heeft ernstig beenletsel opgelopen, waardoor hij zijn favoriete sport, maar erger nog, zijn vak als sportleraar niet meer kan uitoefenen.

Goed verzekerd?

Natuurlijk leidt het gevaar zettend gedrag van de jetskiër tot aansprakelijkheid. Met het oog op een adequate schadevergoeding is het voor de surfer te hopen dat de jetski verzekerd was. Voor de bestuurder van de jetski geldt hetzelfde, omdat hij anders de omvangrijke schade zelf zal moeten vergoeden aan het slachtoffer.

Laat u informeren

Als u het water op gaat, blijf dan alert. Vooral in het buitenland is het verstandig te informeren of het vaartuig waarmee u zich op het water begeeft voldoende verzekerd is. Wanneer schade wordt veroorzaakt met een onverzekerd vaartuig of voertuig, zijn de financiële gevolgen voor de veroorzaker.

Verwante informatie

Verwante diensten

Informatie

Wilt u eens vrijblijvend in gesprek met Wolthers Jagersma. Neem dan contact op.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | hosting dotsolutions