Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Misverstanden over letselschade

Met letselschade kun je op verschillende manieren te maken krijgen. Dat het altijd onverwacht komt, is zeker. Maar verder zijn de verschillen groot: Je krijgt geen voorrang van een mede-weggebruiker, je wordt op straat gebeten door een hond of je valt van een steiger tijdens je werk. In dat geval kun je de automobilist, de hondeneigenaar of je werkgever aanspreken om de schade te vergoeden.

Er bestaan veel misverstanden over letselschade. We lichten een aantal misvattingen over letselschade toe.

1. Letselschade verjaart niet

Een schadeclaim moet op tijd worden ingediend. Gebeurt dit niet, dan verlies je je recht op schadevergoeding. Ook een letselschadeclaim kan verjaren. Meestal is de verjaringstermijn vijf jaar. Binnen die vijf jaar moet je de veroorzaker hebben laten weten dat je aanspraak maakt op schadevergoeding.

2. Alleen medische kosten worden vergoed

Wie met letselschade te maken krijgt, heeft niet alleen extra medische kosten. Reiskosten, extra huishoudelijke hulp, aangepast vervoer of aanpassingen aan de woning, verlies van inkomen, kosten van reïntegratie of omscholing zijn voorbeelden van schadeposten die je zonder het ongeval niet zou hebben gehad. Ook de kosten van je advocaat worden vergoed. Daarom is een no-cure-no-pay contract meestal niet nodig.

3. Geen vergoeding bij familierelaties

Hoewel het gevoelig ligt, kunnen partners elkaar aanspreken op het vergoeden van letselschade. Bijvoorbeeld wanneer je als passagier gewond raakt, door een fout van je partner die de auto bestuurde. Het Hangmat-arrest geeft heel duidelijk aan dat ook in huiselijke situaties de mede-eigenaar van bijvoorbeeld een woning aansprakelijk kan worden gesteld voor schade door een gebrek aan die woning..

4. Letselschadeadvocaten gedijen bij andermans leed

Als letselschadeadvocaat kun je erg veel voor mensen betekenen in een moeilijke periode in hun leven. Dát is voor de meeste letselschadeadvocaten de belangrijkste motivatie om dit werk te doen. Als slachtoffer weet je niet waar je recht op hebt en verzekeraars vertellen dat meestal niet uit zichzelf. Daarom is een goede letselschadeadvocaat zo belangrijk.

Zoals in elke beroepsgroep zit er ook in de letselschadebranche kaf tussen het koren. Iedereen mag zich letselschadebehandelaar noemen, ook mensen zonder enige juridische opleiding. De Stichting Keurmerk Letselschade heeft daarom kwaliteitsnormen ontwikkeld voor hulpverleners die actief zijn in letselschadezaken. Deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en duidelijke communicatie worden door het Keurmerk getoetst en gewaarborgd.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Laat u altijd goed (juridisch) adviseren over letselschade. Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba