Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Sluit geen no cure no pay contract af bij letselschade

Nog steeds bestaat het misverstand dat letselschadeslachtoffers hoge bedragen moeten betalen voor rechtshulp of dat zij een deel van de schadevergoeding moeten afstaan. Van dit misverstand maken diverse letselschadebureaus misbruik door zonder noodzaak no cure no pay contracten aan te bieden. Wordt er geen resultaat behaald, dan hoeft u het bureau niet te betalen. Dat zou je verwachten. Maar het kan u toch veel geld gaan kosten.

Geen geld afstaan van uw schadevergoeding

Stel uw letselschade wordt afgewikkeld met een vergoeding van € 200.000. Met het bureau dat uw belangen behartigt, heeft u een contract gesloten waardoor u 20% moet afstaan. U betaalt dan € 40.000 voor kosten rechtsbijstand waardoor uw schadevergoeding vermindert tot € 160.000. Wanneer u uw belangen had laten behartigen door een letselschadeadvocaat, dan had dat u niets gekost. De advocaat had dan namelijk zijn honorarium kunnen declareren bij de aansprakelijke partij. U zou dan uw volledige schadevergoeding (in dit voorbeeld € 200.000) hebben mogen houden.

Veroorzaker vergoedt alle kosten

Hoe dit kan? Als je betrokken raakt bij een ongeval waarvoor iemand anders aansprakelijk is, zal alle schade, waaronder de kosten van rechtsbijstand, door de veroorzaker vergoed moeten worden. Zo is dat in Nederland geregeld. Laat je je in zo’n geval op No Cure No Pay basis begeleiden, dan loop je de kans dief te worden van je eigen portemonnee.

Keurmerk letselschade

Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval en letselschade lijdt, zoek dan een advocaat die is aangesloten bij het Keurmerk Letselschade. U weet dan zeker dat uw belangen in betrouwbare handen zijn..

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Het Keurmerk Letselschade is exclusief. Wolthers Jagersma Advocaten is het enige advocatenkantoor in Drenthe dat over dit Keurmerk beschikt. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | zoekmachine optimalisatie dotsolutions