Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Letselschade door 'simpele' ongelukjes

Bij letselschade wordt vaak snel het verband gelegd met verkeersongevallen of medische fouten. Dit is echter maar een deel van de zaken die wij in behandeling hebben. Letselschade kan ook het gevolg zijn van doodgewone huis-, tuin- en keukensituaties.

Enkele voorbeelden

Er zijn veel voorbeelden uit het dagelijks leven te noemen, die meestal goed gaan, maar soms ernstig fout. Een kind op een schoolplein zwaait wat onhandig met een schep in het rond. Een ander kind wordt geraakt en raakt gewond aan zijn gebit. Wie is er dan aansprakelijk: het kind, de ouders, de school? Of is het een ongelukje dat soms helaas gewoon gebeurt?

Wat is er gebeurd?

Elke letselschadezaak begint met het vaststellen van wat er werkelijk is gebeurd. Daarna kan pas beoordeeld worden wie in welke mate aansprakelijk is voor de ontstane schade. Bij verkeersongevallen of medische fouten is er vaak een politierapport of een medisch dossier dat opheldering kan geven. Bij ongevallen in de privésfeer is hiervan meestal geen sprake. Het goed vastleggen van de situatie met behulp van bijvoorbeeld foto’s of videobeelden kan dan bijzonder nuttig zijn. Ook verklaringen van eventuele getuigen kunnen belangrijk zijn bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. Het noteren van namen van getuigen is dan ook een eerste vereiste.

Advies

In de meeste van bovenstaande voorbeelden zal in ieder geval een deel van de ontstane letselschade te verhalen zijn. Wij kunnen u met advies terzijde staan en antwoord geven op de vele vragen rond het vaststellen van aansprakelijkheid wanneer u onverhoopt in een dergelijke situatie terecht komt.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | hosting dotsolutions