Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Veroorzaker ongeval rijdt door? Hoe zit het met de schadevergoeding?

Een vrouw werd op een oversteekplaats aangereden door een auto, waarbij zij gewond raakte. De veroorzaker was doorgereden. Naast het ongeloof over zoveel onbeschoftheid blijft het slachtoffer ook zitten met vragen rond de vergoeding van materiële en smartengeld. Wordt dat de ramp na de ramp?

Iedere eigenaar auto verplicht tot verzekeren

Iedere eigenaar van een auto, is verplicht een verzekering te sluiten tegen wettelijke aansprakelijkheid. Dat is de aansprakelijkheid voor schade die aan anderen kan worden toegebracht. Iemand die schade lijdt kan voor vergoeding daarvan dan de verzekeringsmaatschappij van de veroorzaker aanspreken. Soms kan dat echter niet. Bijvoorbeeld omdat de veroorzaker is doorgereden en zich niet bekend heeft gemaakt of omdat het motorrijtuig niet verzekerd of gestolen is. Voor dit soort situaties is het Waarborgfonds Motorverkeer in het leven geroepen.

Waarborgfonds Motorverkeer: de voorwaarden

Om aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding uit het Waarborgfonds moet aan een aantal eisen worden voldaan. Een daarvan is dat de schade aantoonbaar moet zijn veroorzaakt door een motorvoertuig. Het bewijs daarvan, rust op het slachtoffer. Daarnaast moet het slachtoffer alle moeite doen om de onbekende tegenpartij te vinden. Dit kan door bijvoorbeeld buurtonderzoek te verrichten, een oproep in de krant te plaatsen en aangifte te doen. Het proces-verbaal van het ongeval kan van doorslaggevend belang zijn voor het krijgen van een vergoeding uit het Waarborgfonds. En natuurlijk is het verstandig om zoveel mogelijk getuigenverklaringen te verzamelen. Als de tegenpartij wel bekend is, maar onverzekerd, moet deze toch schriftelijk aansprakelijk worden gesteld. Ook dan moet er aangifte worden gedaan.

Raadpleeg een letselschade advocaat.

Wanneer aan de voorwaarden van het Waarborgfonds is voldaan, wordt de schade die iemand lijdt vergoed, dus ook de letselschade. Het Waarborgfonds treedt dan op als verzekeraar. Voor het doen van een beroep op het Waarborgfonds en het in kaart brengen van uw schade doet u er verstandig aan een letselschadeadvocaat te raadplegen. Hij of zij kent de wegen die bewandeld moeten worden en kan u met raad en daad terzijde staan.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Wilt u de hulp van Wolthers Jagersma inschakelen. Neem dan contact met ons op.


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | beter vindbaar dotsolutions