Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Krijgt de werkgever loonschade vergoed?

Slachtoffers van een ongeval kunnen hun schade vergoed krijgen wanneer een ander daarvoor aansprakelijk is. Naast het slachtoffer is er echter vaak nog een andere partij die grote financiële gevolgen ondervindt: de werkgever van het slachtoffer. Te weinig werkgevers weten dat ook zij hun schade grotendeels vergoed kunnen krijgen.

Langdurige uitval, hoge kosten

Wanneer een werknemer zijn baas belt dat hij een ongeluk heeft gehad, is de ontsteltenis vaak groot. De eerste zorgen en gedachten gaan uit naar het welzijn van de werknemer, pas later komen andere problemen aan de orde. Bij langdurige uitval kunnen de kosten voor een werkgever aardig in de papieren lopen. Het loon van de arbeidsongeschikte werknemer moet gedurende twee jaar worden doorbetaald, re-integratiekosten en werkplekaanpassingen komen mogelijk aan de orde en als ‘beloning’ voor al deze inspanningen gaat de premie van de ziekteverzuimverzekering ook nog eens omhoog.

Kosten verhalen

Wanneer een derde aansprakelijk is voor het uitvallen van een werknemer, kunnen deze kosten verhaald worden op de aansprakelijke partij. Hierdoor hoeft een werkgever geen beroep te doen op de ziekteverzuimverzekering, waardoor de premie niet ongunstig wordt beïnvloed.

Combineer schade werknemer en werkgever

Wanneer het verhalen van de letselschade van de werknemer en het verhalen van de loonschade van de werkgever door dezelfde advocaat wordt verricht, heeft dat nog meer voordelen. Het re-integratietraject kan gemakkelijker worden opgestart, gemaakte kosten kunnen zonder vertraging worden verhaald en werkgever en werknemer kunnen niet door de verzekeraar tegen elkaar worden uitgespeeld. Hun belangenbehartiger is immers een en dezelfde persoon!

Schadevergoeding werkgevers

Ervaringsverhalen van onze cliënten laten zien dat werkgevers vaak aangenaam verrast zijn door de bedragen die zij vergoed krijgen. Daarnaast getuigt het van sociaal werkgeverschap dat er samen met de werknemer gezocht kan worden naar de beste oplossingen voor de toekomst. Het slachtoffer heeft vaak al leed genoeg te verwerken.

Wolthers Jagersma Advocaten ondersteunt werknemers én werkgevers bij het verhalen van de loonschade, soms zelfs met terugwerkende kracht.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | website optimalisatie dotsolutions