Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Verkeersongevallen in het buitenland

De zomervakantie waarin velen naar het buitenland zijn geweest, is weer voorbij. De eigen auto is nog steeds het meest favoriete vervoermiddel voor een vakantie in Europa. Meestal verloopt de reis zonder problemen, maar wie kent niet de beelden van volgestouwde, beschadigde auto’s langs de Autobahn of Route du Soleil? Stille getuigen van een onverwacht einde van wat een zorgeloze tijd had moeten zijn.

Reisverzekering

De meeste mensen hebben voor vertrek een reisverzekering afgesloten. Maar hoe er daadwerkelijk gehandeld moet worden bij een ongeval blijkt pas ter plekke. Een verkeersongeval in het buitenland geeft vaak extra problemen. De taal is een barrière, je weet meestal niet hoe dit soort ongevallen afgehandeld worden of wie de juiste autoriteiten zijn om te benaderen. De reisverzekering dekt meestal de kosten van de eerste acute opvang en repatriëring van slachtoffer(s) en voertuig. Letselschade wordt door zo’n verzekering echter niet of nauwelijks gedekt. Hoe krijg je toch je letselschade vergoed?
De regeling van materiële schade en letselschade neemt veel tijd in beslag. Pas wanneer het slachtoffer weer thuis is, wordt de schaderegeling met de aansprakelijke partij in gang gezet. En die zit meestal in het buitenland…

Ieder land kent eigen spelregels

De rechtsstelsels verschillen per land sterk, ook binnen de Europese Unie. Dat maakt de regeling van een buitenlandschade complex. Het rechtsstelsel van het land waar de schade is ontstaan, is het geldende recht. Dat kan lastig zijn. Problemen kunt u voorkomen door tijdig op uw auto een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI) te sluiten. Mocht u gewond raken in het buitenland, dan kunt u op grond van die verzekering uw letselschade naar Nederlands recht vergoed krijgen van uw eigen Nederlandse verzekeraar. En dat scheelt een hoop rompslomp, zo weten wij uit ervaring.

Vakantiekiekjes verkeersongeval

Zeker bij ernstig(er) letsel is het verstandig een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Die kan u als geen ander behulpzaam zijn bij het verhalen van uw schade. Belangrijk is dat goed is vastgelegd wat de toedracht is geweest van het ongeval en wie daarbij betrokken waren. Roep daarom altijd de hulp in van de politie. Noteer wanneer u daartoe in staat bent de betrokken kentekens, namen en adressen van mogelijke getuigen. En de beste tip: maak foto’s van de situatie ter plaatse. Dat levert misschien niet de mooiste, maar beslist wel de nuttigste vakantiekiekjes op!


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba