Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Wanneer schakelt u een letselschadeadvocaat in?

Wanneer moet je een letselschadeadvocaat inschakelen? Zo snel mogelijk na een ongeval? Of pas wanneer de (medische) gevolgen duidelijk zijn? Of wanneer de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij een aanbod tot schaderegeling heeft gedaan?  Je helpt jezelf het best door binnen korte tijd na een ongeval een letselschadeadvocaat te bellen. Hij kan je vertellen wat je rechten zijn en wat je wel en beter niet kunt doen.

Schade wanneer iemand gewond is geraakt

Wanneer mensen een ongeval hebben gehad, wordt vaak direct de verzekeraar of zijn tussenpersoon gebeld. De fiets moet vervangen worden of de schade aan de auto gerepareerd en daar moet geld voor komen. Dit ligt vaak anders bij schade die wordt opgelopen nadat iemand gewond is geraakt. De financiële effecten hiervan zijn vaak niet meteen zichtbaar of voelbaar. Pas in een later stadium merkt men de financiële gevolgen van het moeten inhuren van huishoudelijke hulp, het rijden van en naar ziekenhuizen, het niet meer zelf kunnen klussen in en om het huis of een teruggang in inkomen.

Financiële afwikkeling

Vlak na een ongeval staat het herstellen van de verwondingen voorop en lijkt de financiële afwikkeling bijzaak. Toch zou het verstandig zijn, wanneer naast de tussenpersoon ook een letselschadeadvocaat wordt gebeld. Zo’n eerste vrijblijvend advies kan zeer verhelderend zijn.

Voorkom financiële problemen

Regelmatig komen wij zaken tegen waarbij de aansprakelijke verzekeraar in een grootmoedig gebaar een bedrag voor letselschade wil vergoeden. Helaas blijkt dit meestal te weinig te zijn. Het komt voor dat door onze tussenkomst minimaal het vijfvoudige aan schade werd vastgesteld dan wat de verzekeraar aanbood te vergoeden. Wanneer onze cliënt op het aanbod van de verzekeraar was in gegaan,  zou dit na verloop van tijd zeker voor financiële problemen hebben gezorgd.

Schade expert inzetten

Voor het vaststellen van de omvang van de schade aan auto, fiets of andere zaken wordt altijd een schade-expert ingezet.  Zo normaal moet het ook zijn om bij het vaststellen van de omvang van letselschade een letselschade-expert of -advocaat in te schakelen. Daarbij is het devies: hoe eerder hoe beter. Wanneer er al een ondertekende overeenkomst ligt, kan ook een letselschadeadvocaat niet veel meer beginnen.

Vrijblijvend in gesprek met letselschadeadvocaat

Voor veel mensen is het bellen naar een advocaat een hoge drempel vanwege het kostenaspect.  De kosten van een letselschadeadvocaat  zijn echter ook verhaalbaar, net als de schade. Een informerend telefoontje kost u niets, maar kan u veel opleveren.

Verwante informatie

Verwante diensten

Contact

Voor meer informatie neemt u contact op met Wolthers Jagersma advocaten


klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | website ontwerp dotsolutions