Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Brandwonden na ongeluk met bbq

Ondoordacht handelen tijdens een gezellige barbecue kan verstrekkende gevolgen hebben. Talloze slachtoffers belanden in het ziekenhuis met brandwonden. De vraag is dan hoe het zit met de aansprakelijkheid en de schadevergoeding voor de slachtoffers. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma adviseren u op deskundige wijze.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Brandbare materialen

Spiritus, olie, brandgel en andere brandbare materialen zijn levensgevaarlijk tijdens een barbecue. Zeker wanneer meerdere mensen zich met het aanwakkeren van de barbecue gaan bemoeien. Onoplettendheid maakt dat ‘iemand’ spiritus op de barbecue gooit met alle gevolgen van dien.

Ongelukken kunnen ook ontstaan doordat de barbecue of vuurkorf verplaatst wordt of doordat men te dicht in de buurt van de barbecue komt met synthetische kleding.

Ernstige brandwonden

Een slachtoffer heeft vrijwel altijd te maken met brandwonden. De ernst van de ongelukken verschilt. In het ergste geval zijn slachtoffers voor het leven ‘getekend’. Zichtbare schade zijn brandwonden, permanente huidbeschadiging, huidtransplantaties en littekenreparaties. Onzichtbaar is vaak de psychische schade die een ongeluk met zich meebrengt.

Afwikkeling schaderegeling

Voor een goede afwikkeling van de aansprakelijkheidsvraag en daarmee de schaderegeling is het van groot van belang dat een ervaren letselschade advocaat meekijkt. Wolthers Jagersma kan adviseren over de onderbouwing van de aansprakelijkheid. Ons team met letselschade specialisten ondersteunt u in dit proces.

De kosten voor een letselschade advocaat

Veel slachtoffers zijn terughoudend met het benaderen of inschakelen van een letselschade-advocaat vanwege het kostenplaatje. Wat zij zich echter niet realiseren, is dat deze kosten, net als de schade, in de praktijk doorgaans gewoon verhaalbaar zijn op de veroorzaker van het ongeval. In de wet is namelijk vastgelegd dat de aansprakelijke partij verplicht is om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. In de meeste gevallen kost de inzet van een letselschade-advocaat het slachtoffer dus niets, omdat deze kosten verhaald kunnen worden.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft veel ervaring met het ondersteunen van slachtoffers met brandwonden. Zij hebben de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend advies aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba