Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Ongeluk tijdens barbecue | Letselschade en schadevergoeding

Met regelmaat komen de letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma in aanraking met situaties waarin een ‘gezellige’ barbecue uit de hand loopt. Tientallen slachtoffers belanden in het ziekenhuis met brandwonden. Naast de financiële schade die hoog op kan lopen is kan de mentale schade ook groot zijn. De letselschade specialisten van Wolthers Jagersma ondersteunen u bij de financiële en juridische afwikkeling.

Contact opnemen

Persoonlijk en deskundig advies op maatOnze letselschade specialisten helpen u graag.

Eindexamenfeestje

Een groep jongeren is geslaagd voor het HAVO diploma. Ze besluiten dit te vieren met een gezellige barbecue. Tegen het einde van de avond is er meer drank in het spel. En dus is men minder voorzichtig. Eén van de jongeren wil de barbecue nog wat aanwakkeren. En gooit er flink wat spiritus op. Hij had echter niet gezien dat één van zijn vrouwelijke klasgenoten er naast stond. Er ontstaat een flinke steekvlam. De jonge vrouw raakt gewond en moet per direct naar het ziekenhuis.

Gewond

In het ziekenhuis blijkt zij derdegraads brandwonden te hebben. Het blijkt een ongeluk met een jarenlange nasleep. Ze is nog een tijd lang in behandeling in het brandwondencentrum waarbij ze diverse operaties moest ondergaan aan haar gezicht, bovenlichaam en armen. De brandwonden blijven altijd zichtbaar. De emotionele schade heeft dan ook behoorlijke impact in het leven van dit slachtoffer.

Schadevergoeding voor letselschade

Barbecueën is een gezellige aangelegenheid. Dit doet u (doorgaans) met vrienden of bekenden. Dit maakt het dan ook lastig om het te hebben over de aansprakelijkheidsvraag. Toch is het raadzaam actie te ondernemen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het ontstane letsel, hebt u in principe recht op een schadevergoeding.

Verzekering

De veroorzaker is praktisch altijd verzekerd en de verzekeraar zal dan ook de schade moeten vergoeden.

Informeren

Laat u in een dergelijke situatie op professionele wijze adviseren. De letselschade advocaten van Wolthers Jagersma beschikken over jarenlange ervaring in het bewandelen van de juiste weg in dergelijke zaken.

Advies

Wolthers Jagersma schade advocaten heeft de expertise in huis om u te ondersteunen wanneer u in een soortgelijke situatie terecht bent gekomen. Voor een vrijblijvend eerste gesprek neemt u contact met ons op.

vrijblijvend gesprek aanvragen

Verwante informatie

Verwante diensten

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba