Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Hebt u juridisch advies nodig bij een whiplash?

Bij een ongeval is het niet altijd nodig juridisch advies in te winnen. Als alle betrokken partijen het eens zijn over de afloop van een ongeval is het niet nodig de politie te bellen of een advocaat in te schakelen.

Natuurlijk moet u daar een aantal voorwaarden aan verbinden. Er mogen geen zwaar gewonden zijn en de schade aan voertuigen of andere zaken mag ook niet al te groot zijn. Wanneer u denkt dat de verzekeringsmaatschappijen het wel eens zullen worden zonder problemen, dan kan worden volstaan met het grondig invullen van de schadeformulieren.

Vermoeden van letselschade?

Alleen al wanneer u het vermoeden hebt van letselschade, met name een whiplash, moet u zich verzekeren van juridische bijstand. U moet dan ook direct de politie op de hoogte stellen.

Een whiplash is heel moeilijk te diagnosticeren om dat er geen sprake is van een duidelijk beschreven verwonding, zoals bij een botbreuk. Een whiplash wordt door medici gezien als een combinatie van verschijnselen die het gevolg zijn van een onverwachte, krachtige voorwaartse beweging, gevolgd door een achterwaartse beweging van het hoofd. Die bewegingen worden veroorzaakt door de invloeden van het abrupt stoppen van een voorwaartse beweging op of in een voertuig, zoals bij een botsing.

Wanneer u denkt dat de bewegingen van uw hoofd tijdens een ongeval een dergelijk verloop kunnen hebben gehad kunt u zich het beste zo snel mogelijk onder medische behandeling stellen. Dat wil zeggen, laat naast de politie ook een ambulance naar de plaats van het ongeluk komen.

Juridisch advies bij whiplash

Niet iedere advocaat is in staat u een goed en duidelijk juridisch advies te geven naar aanleiding van een verkeersongeluk. Dat wil niet zeggen dat de advocaten die zich niet op dat gebied gespecialiseerd hebben, niet goed zouden zijn.

Een gerenommeerd advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in het vertegenwoordigen van cliënten die het slachtoffer zijn van een ongeval waaruit letselschade is ontstaan in de vorm van een whiplash is Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | web applicaties dotsolutions