Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Schadevergoeding whiplash

Een auto-ongeluk meemaken is al erg genoeg, maar als u daarvan ook nog fysieke schade ondervindt, kan dat voor een hoop vervelende situaties zorgen. Een whiplash is een veelvoorkomend gevolg van kop-staart of frontale botsingen met de auto. Ook andere situaties waarbij het hoofd ten opzichte van de romp een onverwacht snelle beweging maakt, kunnen een whiplash als gevolg hebben. De nek wordt dan overmatig uitgerekt, wat vele pijnlijke klachten kan opleveren. Is dit in uw situatie het geval, dan heeft u misschien recht op een schadevergoeding bij whiplash.

Beschadigingen en klachten

Als gevolg van een whiplash kunnen er verschillende klachten of zelfs beschadigingen optreden, die erop wijzen dat de nek overmatig is uitgestrekt. Deze klachten worden het whiplashsyndroom genoemd, en bevatten onder andere pijn in de nek, het hoofd, schouders en rug. Daarnaast zijn ook concentratiestoornissen, duizeligheid en vergeetachtigheid veelvoorkomende klachten. Het probleem van de symptomen van een whiplash is dat het een moeilijk te objectiveren ziektebeeld is. Dat wil zeggen dat het niet altijd zeker is dat de klachten het gevolg zijn van een whiplash of van een andere mogelijke oorzaak. Dat maakt het ook lastig om de schadevergoeding bij whiplash vast te stellen.

Belang van een ervaren letselschadeadvocaat

Vanwege het moeilijk te objectiveren ziektebeeld van een whiplash, is de kans groot dat de verzekeringsmaatschappij die de schadevergoeding bij whiplash moet uitkeren, op zoek gaat naar andere mogelijke oorzaken. Als er andere oorzaken aangewezen kunnen worden, zoals eerdere ongevallen of psychische problemen die zich vóór het ongeluk al voordeden, zal geprobeerd worden om uw schadevergoeding te matigen. Om ervoor te zorgen dat u dit niet overkomt, is het van belang om bij een whiplash een ervaren letselschadeadvocaat in te schakelen. Voor een goed verloop van de schaderegeling, staan de ervaren letselschadeadvocaten van Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten graag voor u klaar. Wij bekijken uw situatie apart en stellen zorgvuldig een dossier op, zodat uw krijgt waar u recht op heeft: een adequate schadevergoeding voor wat u door een ander is aangedaan.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | web applicaties dotsolutions