Juridische hulp nodig? Neem contact met ons op.

Mijn dossier.

Smartengeld berekenen

Tot letselschade wordt niet alleen de materiele schade die u na een ongeluk kunt oplopen gerekend, maar ook de immateriële schade hoort hierbij. Immateriële schade is bijvoorbeeld de pijn en het verdriet of verlies van levensvreugde die u ervaart na het meemaken van een ongeluk. Als slachtoffer van een ongeluk heeft u in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Ook het smartengeld is daar onderdeel van. Dit is de compensatie die u kunt ontvangen voor de geleden immateriële schade. Wilt u weten of u recht heeft op smartengeld en heeft u hulp nodig bij het smartengeld berekenen? Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten helpt u hier graag bij.

Bepalen van de schade

Wanneer u fysieke schade oploopt als gevolg van een ongeluk, dan is vaak precies te zien wat de geleden schade is en hoe hoog de vergoeding daarvoor moet zijn. Bij het bepalen van de omvang van immateriële schade is dat wat lastiger. Meestal wordt er gekeken naar de ernst van de gevolgen en speelt een rol of dit blijvend is of niet. Aan de hand van de ernst van de invaliditeit worden de gevolgen voor uw leven en welbevinden ingeschat. Op basis daarvan wordt een bedrag bepaald dat het smartengeld moet opleveren. Het smartengeld berekenen wordt vaak gedaan door een ervaren letselschadeadvocaat. Een gespecialiseerde advocaat in letselschade heeft verstand van zaken en kan u op fysiek en emotioneel vlak bijstaan om een goede afwikkeling van het juridisch proces te voorzien.

Alle gevolgen

Niet alleen bij het smartengeld berekenen kan Wolthers Jagersma Letselschade Advocaten u van dienst zijn. Op alle vlakken die bij letselschade komen kijken kunnen wij u voorzien van een passend en persoonlijk advies. Op die manier worden alle gevolgen van uw ongeluk in behandeling genomen en kunt u rechtmatig een schadeclaim indienen. Benieuwd naar wat wij allemaal voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op voor deskundig advies.

klant aan het woord

 • Wat valt er allemaal onder letselschade en hoe krijg je waar je recht op hebt.

  Joyce (19), student

 • Blij dat ik tijdig advies heb ingewonnen.
  Zo hoefde ik niet alleen met de verzekeraar om tafel.

  Monique (55), verpleegkundige

 • De verzekeraar wilde mijn schade afkopen met 15.000 Euro.
  En ik maar denken dat dat redelijk was...

  Arjan (28), ondernemer

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

sitemap | contact | privacy | cookie instellingen | Website door Webba